Wijn | Beste Wijn in de Wereld | Informatie Rode, Witte Wijn Bestellen: Wijn, rode, witte rose.. alles over wijn!
Welkom op De Beste wijn.
Of het nu om rode, witte of rose gaat, uit Spanje, italie of Frankrijk. De beste wijn blijft een persoonlijke smaak!
Maar ik ga u wel een handje helpen...

Op deze blog geef ik graag antwoord op de meest essentiële vragen.. zoals:
Top 10 wijn, Top 10 Wijn-regio's, zelf wijn maken, Top wijngaarden in Nederland, goede leveranciers, links..

Veel Plezier.

Wijn, rode, witte rose.. alles over wijn!

alles over witte rode en rose
Alles over Wijn
Wijn is een drank die ontstaat na het vergisten van het sap van druiven.

Er zijn Verschillende soorten wijn: rode wijn, witte wijn, rose, mousserende wijn
Zoals Champagne nl Lambrusco.
In chemische zin bestaat wijn uit water, Suikers, alcohol, resveratrol, quercetine, Tannine, koolzuurgas (in mousserende wijnsoorten), Hars (in retsina) en andere kleinere stoffen.

Er zijn ook met wijnalcohol Versterkte wijnen, Zoals Madeira, Port, Sherry nl Vermout.
Volgens een Frans decreet uit 1907 moet wijn uit het sap van vers van gedroogde druiven bereid worden.
Wanneer men het sap van andere vruchten dan druiven laat vergisten, heet het product vruchtenwijn.



Soorten wijn

Volgens kleur
Rode wijn
: Uit blauwe druiven, waarvan het sap van de vaste bestanddelen gescheiden wordt na volledige Gedeeltelijke van gisting.
De roodblauwe kleur bevindt zich in de schil. De intensiteit van de kleur wordt bepaald door de contacttijd tussen schil en de Meeste (maceratie).
Witte wijn: uit Witte van blauwe druiven. Er is geen maceratie.

Rose Wijn: Bekomen van blauwe druiven, waarbij de contacttijd schil-most kort is (24u). Vin gris is een nog lichtere rose.
Volgens vinificatieprocedé

Natuurwijn: behoren tot de zogenaamde stille wijnen, dwz dat ze geen merkbare koolstofdioxide bevatten.

Likeurwijn: kenmerken zich door de zoete smaak.
Zij worden Verkregen door het concentreren van het sap in de druif zelf.

Schuimwijn: Dit is een stille wijn, die door een kunstbewerking tot schuimwijn wordt omgevormd. De nagisting gebeurt vaak in de fles dankzij de toevoeging van suiker en gistcellen.


De druiven.
De belangrijkste factor zijn voor de wijnsmaak zijn de druiven
Hoewel er meerdere natuurlijke variabelen een rol spelen zoals bijvoorbeeld het klimaat, terroir van de hand van de wijnmaker, is het toch de druif die de doorslag geeft.
Het is niet bekend hoeveel druivenrassen er zijn.
Op z'n minst zijn het er honderden waarvan we er (internationaal) maar een paar kennen.
Eigenlijk zijn het net mensen; ze hebben alle een eigen karakter en ontwikkeling.
Meer info / overzicht zie: Druiven
Smaak blijft voor iedereen Verschillend, maak handig gebruik van Proefdozen Wijn kopen om achter u voorkeuren te komen ...



Bron: Wiki

Tip: Beste wijn onder de 8 eur

De beste wijn onder de €8

Goede wijn hoeft niet duur te zijn, en een duurder wijntje is lang niet altijd lekker. Dat is een belangrijke conclusie uit de Wijngids 2008 van de Consumentenbond.

De Consumentenbond testte in totaal 500 rode, witte en roséwijnen met een prijs onder de 8 euro. Het gaat daarbij om wijnen die te koop zijn bij de supermarkt en landelijke slijterijketens. De smaak van de wijnen is beoordeeld door een panel van vinologen en gevorderde amateurproevers. Bovendien is ook de chemische kwaliteit (conserveermiddelen, suiker en zuurgraad) getest. Van alle wijnen scoort 76% goed tot zeer goed. Er is één wijn met de maximale score. De rode wijn ‘Les Grandes Caves d’Albret’ (€ 4,89) van de Bottelier krijgt voor zowel de smaak als de samenstelling een 10.

350 pagina’s
In de Wijngids 2008 wordt iedere wijn uitgebreid beschreven. In het 350 pagina’s dikke boek staan bovendien diverse overzichten en ranglijsten. De Wijngids is voor €19,50 te koop bij de boekhandel.

(Of via de consumentenbond)

Beste Wijn Blog, Genieten en Proeven, streel u tong met klasse wijnen

BlogCatalog


Wijn (maken) in het nieuws

beste wijn bij villavino club

Volgers